Hulp nodig

Kunnen wij je helpen?

Iedereen heeft wel eens hulp nodig van andere mensen. Meestal krijg je deze hulp dan van vrienden of familie, maar niet iedereen kan daar altijd even goed op terugvallen. Daarom zijn wij er!

  • Heb je een praktische klus die je zelf niet op kan pakken?
  • Loop je tijdens het opgroeien vast in je ontwikkeling, heb je last van eenzaamheidsgevoelens? Mogelijk is een maatje of mentor een passende keuze voor jou.
  •  Ben je nieuw komen wonen in Ede en kan je wel wat hulp gebruiken om de weg te leren kennen, de post te begrijpen of het onderwijssysteem te leren kennen?

Wij verbinden je graag aan onze (jonge) vrijwilligers die hun tijd en talenten in willen zetten en er voor je willen zijn wanneer je dat nodig hebt.

Stel je hulpvraag
Wat doen wij?

Over de stichting

Iedereen heeft iets waarvan zijn hart sneller gaat kloppen. Het hart van Netwerk Dien je Stad ligt in het omzien naar de bewoners in Ede. Het klopt snel als we mensen kunnen ondersteunen en het klopt nog sneller als jongeren de kans krijgen om anderen te helpen. Wij bieden jongeren in Ede dagelijks de mogelijkheid om zich in te zetten voor verschillende mensen, van alle leeftijden, diverse achtergronden en verhalen. Mensen in eenzaamheid of in een kwetsbare situatie die hulp nodig hebben.

Doordat we jongeren inspireren, faciliteren en begeleiden zetten zij hun talenten in om anderen te helpen. Op hun eigen tijd, alleen of met een groep. Zo zijn zij van grote betekenis. Onze droom is dat Ede een stad wordt waar mensen naar elkaar omzien. Een stad waarin wij allemaal een kloppend hart hebben voor elkaar.

Dit vinden we belangrijk

Onze kernwaarden

Bij de inzet vanuit Netwerk Dien je Stad zul je een aantal kernwaarden terugvinden:

  1. Betekenisvol
  2. Verbondenheid
  3. Mensgericht

Bij elke inzet staat de ontmoeting centraal. Als er bijvoorbeeld een klusje in de tuin wordt gedaan, geven we een pak koeken mee en enthousiasmeren we (jonge) vrijwilligers om ook even een bakkie koffie te doen en de medebewoner ook echt te ontmoeten. Niet alleen door te doen maar ook vooral om elkaar te zien voeg je betekenis toe.

Onze projecten

“Het is vooral heel erg leuk. Ik heb een goede band met mijn maatje kunnen opbouwen!”

Al ruim een half jaar trekken Eva (20) en Emiel (36) samen op. Emiel heeft een spierziekte en is hierdoor niet zo mobiel, ook hoort en ziet hij slecht.

Lees het verhaal
Antwoord op jouw vraag

Veelgestelde vragen

Als je hulp nodig hebt vul je het aanmeldformulier op deze site in. We nemen dan binnen twee weken contact met je op. We vinden het belangrijk om even kennis te maken en verder te inventariseren wie je bent en wat je nodig hebt. Vervolgens kunnen we inschatten in of en wanneer we je kunnen ondersteunen. Mocht je hulpvraag niet geheel passen bij ons project, dan kijken we graag even met je mee naar wat een andere passende plek voor je zou zijn.

Voor jongeren tussen de 12 – 30 jaar. En voor mensen die hulp nodig hebben Zij wonen in de gemeente Ede en hebben zelf geen netwerk of financiële middelen om hulp te bieden.

Om hulp te ontvangen van vrijwilligers hoef je geen geld te betalen.