Een mooie en leerzame ervaring. Dit maak je niet elke week mee!

Wat een mooie samenwerking hebben wij weer gehad met de studie Social Work op de CHE. In de introweek mogen de studenten kennismaken met het werkveld, door allerlei doelgroepen te bezoeken. Wij hebben ruim 200 studenten mogen inzetten binnen ons netwerk. Vanwege corona hebben we zoveel mogelijk buiten activiteiten geregeld. Er zijn meer dan 20 tuintjes opgeknapt, er zijn buiten bezoekjes afgelegd, er zijn pannenkoeken gebakken en nog veel meer. We hebben hartverwarmende reacties gekregen van de hulpvragers die zo blij waren dat er jongeren echte aandacht voor hun hadden. Maar ook voor de studenten zelf was het een mooie ervaring

Een greep uit de reacties:

‘Ik heb weer een nieuwe situatie meegemaakt en ervaring opgedaan. Ik heb kunnen zien dat mensen echt blij kunnen zijn om je te zien, zelfs al kennen ze je niet en is het enige wat je doet een uurtje met ze praten. Ik heb daardoor ook weer kunnen zien hoeveel betekenis kleine dingen hebben die wij kunnen doen voor mensen zoals deze vrouw. Ook was deze ervaring denk ik weer een stapje in mijn persoonlijke ontwikkeling en voorbereiding op het werken met verschillende soorten mensen.’

‘Een kijkje in mijn opleiding en begeleiding van mensen die het niet zo makkelijk hebben als ikzelf. Het liet me een stukje van de realiteit zien van het leven waar anderen zich in begeven en dat ik dankbaar mag zijn voor mijn eigen gezondheid.’

‘Een hele mooie en leerzame ervaring! Dit maak je niet elke week mee!’

‘Bewustwording van eenzaamheid en het niet meer zelf kunnen. Dat vond ik best heftig om te beseffen.’

Tof om zo met elkaar deze week mogelijk te maken. Een week waarin er veel mensen geholpen zijn met iets wat ze zelf niet meer kunnen. Maar ook een week waarin jongeren hebben mogen zien dat iets kleins een groot verschil kan maken in iemands leven. Wat een mooi werk hebben wij toch!