Ter ere van het 15-jarig jubileum van Netwerk Dien je Stad, reiken we dit jaar 15 🏅 lintjes uit aan personen die een waardevolle bijdrage hebben gehad in de ontwikkeling van Netwerk Dien je Stad in de afgelopen jaren. Gisteravond was het zover; drie bijzondere mensen, Zorica, Maries van der Hek en Eelke Dekens ontvingen een lintje – een blijk van waardering, dankbaarheid en verbondenheid dat teruggaat tot 2009.

Eelke is initiatiefnemer en oprichter van Netwerk Dien je Stad en Maries (mede – initiatiefnemer) was het die de eerste stap zette in het huis van Zorica, waar samen opruimen een begin was van iets veel groters. Na de start in 2009 hebben vele jongeren, zoals Eelke en Maries toen, via Netwerk Dien je Stad geholpen bij Zorica en vele andere mensen die wat hulp konden gebruiken.

Zorica: “𝑴𝒊𝒋𝒏 𝒎𝒐𝒆𝒅𝒆𝒓 𝒘𝒂𝒔 éé𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒆𝒆𝒓𝒔𝒕𝒆 𝒉𝒖𝒍𝒑𝒗𝒓𝒂𝒈𝒆𝒓𝒔 𝒘𝒂𝒂𝒓 𝑬𝒆𝒍𝒌𝒆 𝒆𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒊𝒆𝒔 𝒛𝒊𝒋𝒏 𝒈𝒆𝒌𝒐𝒎𝒆𝒏. 𝑳𝒂𝒕𝒆𝒓 𝒍𝒆𝒆𝒓𝒅𝒆 𝒊𝒌 𝒉𝒆𝒏 𝒌𝒆𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒘𝒆𝒓𝒅𝒆𝒏 𝒛𝒆 𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒅𝒆𝒆𝒍 𝒗𝒂𝒏 𝒎𝒊𝒋𝒏 𝒏𝒆𝒕𝒘𝒆𝒓𝒌. 𝑵𝒖 𝒔𝒕𝒂 𝒊𝒌 𝒉𝒊𝒆𝒓 15 𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒍𝒂𝒕𝒆𝒓, 𝒅𝒂𝒕 𝒊𝒔 𝒉𝒆𝒆𝒍 𝒃𝒊𝒋𝒛𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓. 𝑰𝒌 𝒉𝒆𝒃 𝒂𝒍 𝒗𝒆𝒆𝒍 𝒋𝒐𝒏𝒈𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒂𝒍𝒔 𝒗𝒓𝒊𝒋𝒘𝒊𝒍𝒍𝒊𝒈𝒆𝒓 𝒐𝒗𝒆𝒓 𝒅𝒆 𝒗𝒍𝒐𝒆𝒓 𝒈𝒆𝒉𝒂𝒅 𝒆𝒏 𝒃𝒆𝒏 𝒅𝒂𝒏𝒌𝒃𝒂𝒂𝒓 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒅𝒆 𝒉𝒖𝒍𝒑 𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒂𝒄𝒕 𝒅𝒊𝒆 𝒅𝒂𝒕 𝒉𝒆𝒆𝒇𝒕 𝒈𝒆𝒃𝒐𝒅𝒆𝒏.”

Het is bijzonder om de wederkerigheid zo te ervaren. In de ontmoeting, waar tijd en aandacht werd gegeven, maar ook de deur open werd gezet. Bijzonder hoe Zorica haar huis open stelt en zo voor vele jongeren, en ook deze avond weer, een inspiratie is met haar openheid en het delen van haar verhaal.

Natuurlijk staken ook gisteravond Eelke en Maries de handen uit de mouwen. Ze zorgden ervoor dat oude spullen werden opgeruimd en er weer ruimte kwam in de tuin en in het huis. Nu was er weer plek voor andere meubels. Een nieuw begin voor Zorica, na een moeilijke periode in haar leven!