Vijf projecten (Netwerk Dien je Stad, CVVEde, Laten we Welzijn, Maatjes; Meer dan huiswerk en MDT YourCube Ede) vormen gezamenlijk: Stichting Netwerk Dien je Stad. Elk project zet zich op zijn eigen manier in om van Ede een samenleving te maken waarin mensen naar elkaar omzien en elkaar tot steun zijn.
Onze visie en missieStichting Netwerk Dien je Stad bouwt aan een Ede waarin mensen betekenis ervaren in het leven, door elkaar te zien en naar elkaar om te zien. Stichting Netwerk Dien je Stad gelooft dat ieder mens waardevol is en het waard is om gezien te worden. Er zijn in Ede mensen die eenzaam zijn en vastlopen omdat ze geen netwerk hebben of geen financiële middelen om hulp in te kopen. Netwerk Dien je Stad is er om van Ede een samenleving te maken waarin mensen naar elkaar omzien en elkaar tot steun zijn.
Wij geloven dat ieder mens uniek gemaakt, geliefd en waardevol is en gemaakt is om te leven in verbinding met elkaar. We geven, geïnspireerd op het voorbeeld van Jezus Christus, handen en voeten aan het omzien naar elkaar. Daarbij is iedereen welkom ongeacht afkomst, achtergrond, leeftijd en (geloofs)overtuiging.
Netwerk Dien je Stad biedt (jonge) vrijwilligers dagelijks de mogelijkheid om hulp te bieden aan medebewoners die eenzaam zijn of in een kwetsbare situatie zitten. We inspireren jongeren, faciliteren en begeleiden hen in de hulp die zij geven aan hun medebewoners.
Zo helpen we mensen die kwetsbaar zijn én bieden we jongeren de mogelijkheid om van betekenis te zijn voor een ander.
Ontmoet het kernteamOns netwerk is in 2009 ontstaan vanuit het initiatief van Edese jongeren die betrokkenen waren bij Stichting TijdVoorActie. In 2023 hebben we de hiernaast staande resultaten weten te behalen.
Bij Netwerk Dien je Stad vinden we het van het grootste belang dat het vrijwilligerswerk wat gedaan wordt ook veilig is. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je tijdens het doen van vrijwilligerswerk geen schade oploopt aan, zowel mentaal als fysiek. Daarom is er beleid op de veiligheid wat beschreven staat in ons vrijwilligersbeleid. Daar staat onder andere in dat gereedschappen up to date en werkend moeten zijn, en wat vrijwilligers beter niet kunnen doen (op hoge ladders staan of mega zware dingen tillen bijvoorbeeld). De vrijwilligerscoördinator brengt je hiervan op de hoogte!
Het volledige beleid is hier te vinden.
Netwerk Dien je Stad verbindt mensen uit verschillende achtergronden met elkaar. Deze verbindingen dragen op veel manieren bij aan het welzijn van zowel (jonge) vrijwilligers als de mensen die hun hulp ontvangen. Als vrijwilliger onderteken je een gedragscode, waarin we duidelijk maken hoe we vinden dat er met elkaar moet worden omgegaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er wederzijds respect is, dat grenzen worden gerespecteerd, en dat we ervoor zorgen dat niemand opzettelijk pijn wordt gedaan.
Hoewel we ons best doen om in alles wat Stichting Netwerk Dien je Stad aanbiedt een veilige en prettige omgeving te creëren, kan het gebeuren dat er iets gebeurt wat je niet fijn vindt of wat in strijd is met de gedragscode. We vinden het heel belangrijk dat je ons hiervan op de hoogte stelt. Samen kijken we hoe we de situatie het beste kunnen aanpakken, hoe we de veiligheid kunnen waarborgen, en wat er nodig is om de situatie weer positief te maken.
We begrijpen dat het bespreken van een probleem met een van je contactpersonen bij Netwerk Dien je Stad spannend kan zijn. Als je het moeilijk vindt om je vragen of melding bij een van onze medewerkers neer te leggen, kun je contact opnemen met een van onze vertrouwenspersonen. Dit zijn Sieger van Looijengoed en Grea van Middendorp, en zij zijn verbonden aan een onafhankelijke organisatie. Een vertrouwenspersoon kan naar je luisteren en je eventueel helpen met doorverwijzing of advies. Ze zijn geen professionele hulpverleners, maar staan wel voor je klaar om naar je verhaal te luisteren.
Mocht je in een situatie terechtkomen waarin je je onveilig voelt en je niet terecht kunt bij een van de medewerkers van Netwerk Dien je Stad, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon:
Sieger van Looijengoed 06-54928798 of info@sdprojectmanagement.nl
Grea van Middendorp 033-3310006 of grea@gvmwerkt.nl
Bekijk hier de verkorte versie van onze gedragscode:
GedragscodeGedreven. Het woord wat ons team omschrijft. Stuk voor stuk betrokken bij onze medebewoners en bereid om talenten en kwaliteiten in te zetten, om zowel jongeren als hulpontvangers, van betekenis te laten zijn!
Stichting Netwerk Dien Je Stad is regelmatig op zoek naar extra hart en handen. Ben jij ervan overtuigd dat jij heel veel andere mensen kan helpen en daarmee ook onze organisatie? Check onze vacatures!
De basis van Stichting Netwerk Dien je Stad is de christelijke identiteit. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar in onze gezamenlijke bijeenkomsten en als inspiratiebron voor ons werk. We nodigen jou uit, ongeacht religie of achtergrond, te solliciteren om met jouw hart voor anderen, jouw expertise en betrokkenheid, waardevolle impact te maken voor mensen die hulp nodig hebben.
Vacature: Coördinator Netwerk Dien je Stad (Zwangerschapsvervanging) – 24-28 uur per week. Ben jij een energieke en creatieve organisator met een passie voor jongeren en vrijwilligerswerk? Solliciteer dan vóór 15 februari 2025 en speel een sleutelrol in het verbinden van jongeren met de Edese samenleving!
24-28 uur per weekSluit je aan bij Stichting Netwerk Dien je Stad als Coördinator MDT en inspireer jongeren om van betekenis te zijn voor hun omgeving, terwijl je samenwerkt met scholen en partners in Ede. In deze veelzijdige rol begeleid je jongeren, organiseer je programma’s en bouw je aan een samenleving waarin iedereen meedoet!
24-36 uur per weekWil jij een verschil maken voor jongeren én de samenleving? Heb jij de passie om in samenwerking met o.a. onderwijsinstellingen jongeren te laten groeien en hen de waarde van maatschappelijke betrokkenheid te laten ervaren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
24 – 36 uur per weekStaat jouw vacature er niet bij, maar ben je er wel van overtuigd dat je mee kunt bouwen aan onze missie? Stuur ons een bericht met je motivatie, en misschien drinken we dan binnenkort een bakje koffie!
vanaf 16 uur in de weekLees hier de ervaringsverhalen van vrijwilligers en hulpontvangers en ontdek de impact in hun leven.
Alle berichten