YourCube Ede
Het project

Over MDT YourCube

Bij MDT YourCube staat jouw ontwikkeling centraal en ben je tegelijk van betekenis voor een ander. Op basis van jouw kwaliteiten, interesses én beschikbare tijd maken we een match met een vrijwilligersplek.

Dit kan één vaste plek zijn, of juist een combinatie van meerdere werkplekken. Er is veel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld taalles of huiswerkbegeleiding geven, praktijkervaring opdoen bij een opvang voor daklozen of een evenement organiseren. Doe je ook mee?

Aanmelden voor MDT Yourcube
Voor wie?

Wie kan er mee doen?

Alle jongeren tussen 12-30 jaar zijn welkom. Of je nu werkt, studeert of een tussenjaar hebt. Ook als je uitvalt tijdens je studie, of zonder werk thuis zit en je behoefte hebt aan nieuwe kansen en ervaringen is MDT YourCube er voor jou!

Benieuwd naar ervaringen van eerdere deelnemers? Bekijk dan eens onze video’s of lees de verhalen van verschillende deelnemers.

  • Wil jij op een laagdrempelige manier ervaring opdoen met vrijwilligerswerk in jouw stad?
  • Lijkt het je tof om onderdeel te zijn van een groep jonge, enthousiastelingen die samen met jou deze reis ondernemen? Met tijd voor ontspanning en gezelligheid!
  • Wil je ontdekken wat je leuk vindt, en waar je goed in bent? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?
Uitgelichte MDT-trajecten

Welk MDT-traject past bij jou?

Wil jij je inzetten voor jouw omgeving? Hieronder een aantal openstaande MDT-trajecten waar jij je voor kunt aanmelden.

Bovenstaand overzicht toont de nieuwste MDT-trajecten. Ben je benieuwd naar het complete overzicht?

Alle MDT-trajecten
Waarom MDT YourCube

Waarom mee doen
met MDT YourCube?

Omdat je een bijdrage levert aan de samenleving en er zelf ook heel veel van leert. Het is een toffe tijd die je niet wil missen! Samen met je persoonlijke begeleider maak je een plan om in 6 maanden tijd aan de slag te gaan met je persoonlijke leerdoelen. Daarna ga je je leerervaringen opdoen doordat je je (vrijwillig) inzet op een plek die voor jou passend is.

Uiteraard houd je nauw contact met je begeleider, en kom je regelmatig samen met de andere deelnemers voor een training en/of gezellige activiteit. Je doet het namelijk niet alleen. Jouw bijdrage is waardevol, maar samen maak je verschil.

Aanmelden voor MDT Yourcube
Ontmoet onze mensen

Het projectteam

Romy Hilgeman
Projectleider Netwerk Dien je Stad en MDT YourCube
Astrid Altena
Coördinator YourCube en Netwerk Dien je Stad

“Ik heb mijn motivatie voor het leven weer teruggevonden”

Een kantelpunt in zijn leven noemt Django (22) zijn deelname aan het MDT programma YourCube van TijdVoorActie. Hij besteedde 80 uur aan vrijwilligerswerk op de publieksboerderij de Proosdij in Ede…

Lees het verhaal
Antwoord op jouw vraag

Veelgestelde vragen

  • Meehelpen op een zorgboerderij
  • Een evenement organiseren in een verzorgingstehuis
  • Huiswerkbegeleiding geven aan een kind op een basisschool
  • Het soundteam van poppodium Astrant joinen

Heb je zelf een goed idee? Wij gaan het proberen mogelijk te maken!

Iedereen tussen de 12-30 jaar kan meedoen. De enige voorwaarde is dat je van betekenis wilt zijn voor een ander. En ondertussen leer je zelf ook een hoop! Wil je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent? Of ben je al ergens heel goed in en wil je dit graag inzetten voor een goed doel? Dat kan allemaal!

De richtlijn is dat je 80 uur vrijwilligerswerk doet in 6 maanden. Dan krijg je een officieel certificaat: De Europass. Hierdoor kan de werkgever zien dat je bereid bent om je in te zetten en de nodige ervaring hebt opgedaan. Dit kan vervolgens een positief effect hebben op je sollicitatie.

Het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een initiatief van het ministerie van VWS.

De bedoeling van maatschappelijke diensttijd is dat jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking, iets doen voor een ander en daar zelf ook iets van leren.

Kijk voor meer informatie op: www.doemeemetmdt.nl

MDT YourCube is ontwikkeld door TijdVoorActie. Een netwerk van jongeren vrijwilligersorganisaties door het hele land. In steeds meer steden staan jongeren op om van betekenis te zijn in hun eigen woonplaats. YourCube wordt op dit moment in 18 steden aangeboden.