Het project

Omzien naar elkaar
en steun bieden

Netwerk Dien je Stad inspireert en faciliteert jongeren om ontmoetingen aan te gaan met elkaar en met medebewoners die hulp nodig hebben. Dit kan door praktische klusjes te doen, maatje te zijn, bezoekjes te brengen of activiteiten te ondernemen. Een jongere kiest zelf of hij/zij dat eenmalig of structureel, individueel of met een groep wil doen. Er is ruimte voor eigen wensen van de jongeren, waar Netwerk Dien je Stad zoveel mogelijk bij aansluit.

Netwerk Dien je Stad is een organisatie waar allereerst jongeren, maar ook andere betrokkenen, zich gezien weten en ontdekken dat ze van grote betekenis zijn voor anderen en daarmee voor zichzelf.

Bekijk onze projectvideo
Voor wie?

Voor Edenaren die
hulp nodig hebben

We zijn er voor mensen die in de gemeente Ede wonen, die zelf geen aanspraak kunnen maken op hun eigen sociale netwerk en geen financiën hebben om hulp in te kopen. Er wordt vanuit Netwerk Dien je Stad samengewerkt met scholen, organisaties, partners in het sociaal domein, kerken, jongerengroepen, het bedrijfsleven, de gemeente, enzovoort om in Ede met elkaar een samenleving te zijn waar een sterke sociale basis is. Waarin bewoners vanzelfsprekend naar elkaar omzien.

Hoe kan ik helpen?
Hulpvragen en activiteiten

Wil jij je inzetten voor
andere Edenaren?

Wil jij je inzetten voor je medebewoners? Hieronder een aantal concrete voorbeelden van hulpvragen waar jij je voor kunt aanmelden.

Bovenstaand overzicht toont de nieuwste hulpvragen en activiteiten. Ben je benieuwd naar het complete overzicht?

Alle hulpvragen en activiteiten
Ontmoet onze mensen

Het projectteam

Marije Hooijman
Stagiaire
Romy Hilgeman
Projectleider Netwerk Dien je Stad en MDT YourCube
Astrid Altena
Coördinator YourCube en Netwerk Dien je Stad
Evanne Boerrigter
Coördinator Netwerk Dien je Stad
Marieke van der Heide
Directeur
1765 vrijwilligers
4125 mensen geholpen

“Het voelt goed om samen de handen uit de mouwen te steken voor andere Edenaren”

Ik kan zelf aangeven wanneer ik tijd heb om een klusje op te pakken, altijd ga ik met een glimlach weer naar huis!

Lees het verhaal
Antwoord op jouw vraag

Veelgestelde vragen

Via deze website kan je je aanmelden. Wij ontvangen jouw gegevens in onze mail en zullen vervolgens binnen twee weken contact met je opnemen. We plannen dan een kennismaking in om erachter te komen wie je bent en waar je talenten liggen en wat je wensen zijn. Vervolgens gaan we op zoek naar een klus, persoon of activiteit die daarbij past. Tijdens jouw inzet houden we contact. Tijdens een structurele inzet (bijvoorbeeld als je maatje bent) of na een eenmalige activiteit horen we graag hoe het met je is. Wat gaat er goed en wat kan beter? Mogelijk loop je ergens tegenaan of heb je een tof verhaal te delen? We horen het graag en staan voor je klaar.

Zeker, je doet iets goed voor een ander, dat geeft een goed gevoel omdat je van betekenis bent. Dit draagt bij aan jouw mentale en positieve gezondheid. Je vergroot je talenten en je netwerk. Je leerervaringen zijn waardevolle momenten die bepalend zijn voor jouw toekomst en dat van de samenleving. Er is een vergoeding beschikbaar voor eventuele onkosten die het vrijwilligerswerk met zich meenemen. Daarnaast proberen we je te waarderen om je inzet. Je zult zo nu en dan een kaartje of presentje ontvangen.

Als je hulp nodig hebt vul je het aanmeldformulier op deze site in. We nemen dan binnen twee weken contact met je op. We vinden het belangrijk om even kennis te maken en verder te inventariseren wie je bent en wat je nodig hebt. Vervolgens kunnen we inschatten of en wanneer we je kunnen ondersteunen. Mocht je hulpvraag niet geheel passen bij ons project, dan kijken we graag even met je mee naar wat een andere passende plek voor je zou zijn.

Voor jongeren tussen de 15 – 30 jaar. En voor mensen die hulp nodig hebben. Zij wonen in de gemeente Ede en hebben zelf geen netwerk om in te schakelen of financiële middelen om hulp in te kopen.

Praktische klusjes, een groepsactiviteit of maatje worden. Eenmalig of structureel kun jij je inzetten, net wat past voor jou en je agenda!

Om hulp te ontvangen van vrijwilligers hoef je geen geld te betalen.