Het project

Omzien naar elkaar
en steun bieden

Netwerk Dien je Stad inspireert en faciliteert jongeren om ontmoetingen aan te gaan met elkaar en met medebewoners die hulp nodig hebben. Dit kan door praktische klusjes te doen, maatje te zijn, bezoekjes te brengen of activiteiten te ondernemen. Een jongere kiest zelf of hij/zij dat eenmalig, af en toe of structureel, individueel of met een groep wil doen. Er is ruimte voor eigen wensen van de jongeren, waar Netwerk Dien je Stad zoveel mogelijk bij aansluit.

Netwerk Dien je Stad is een organisatie waar allereerst jongeren, maar ook andere betrokkenen, zich gezien weten en ontdekken dat ze van grote betekenis zijn voor anderen en daarmee voor zichzelf.

Bekijk onze projectvideo
Voor wie?

Voor Edenaren die
hulp nodig hebben

We zijn er voor mensen die in de gemeente Ede wonen, die zelf geen aanspraak kunnen maken op hun eigen sociale netwerk en geen financiën hebben om hulp in te kopen. Er wordt vanuit Netwerk Dien je Stad samengewerkt met scholen, organisaties, partners in het sociaal domein, kerken, jongerengroepen, het bedrijfsleven en de gemeente. Zo bouwen we met elkaar aan een Edese samenleving waar een sterke sociale basis is en waar bewoners vanzelfsprekend naar elkaar omzien.

Hoe kan ik helpen?
Hulpvragen en activiteiten

Wil jij je inzetten voor
andere Edenaren?

Wil jij je inzetten voor je medebewoners? Hieronder een aantal concrete voorbeelden van hulpvragen waar jij je voor kunt aanmelden. Benieuwd naar meer? Stuur een appje naar 0318-793005.

Bovenstaand overzicht toont de nieuwste hulpvragen en activiteiten. Ben je benieuwd naar het complete overzicht?

Alle hulpvragen en activiteiten
Ontmoet onze mensen

Het projectteam

Jakobien Huizinga
Coördinator Netwerk Dien je Stad
Romy Hilgeman
Projectleider Netwerk Dien je Stad en MDT YourCube
Astrid Altena
Coördinator YourCube en Netwerk Dien je Stad
Evanne Boerrigter
Coördinator Netwerk Dien je Stad
Marieke van der Heide
Directeur
1765 vrijwilligers
4125 mensen geholpen

“Het voelt goed om samen de handen uit de mouwen te steken voor andere Edenaren”

Ik kan zelf aangeven wanneer ik tijd heb om een klusje op te pakken, altijd ga ik met een glimlach weer naar huis!

Lees het verhaal
Antwoord op jouw vraag

Veelgestelde vragen

Voor jongeren tussen de 15 – 30 jaar die maatschappelijke impact willen maken als vrijwilliger. En voor mensen die hulp nodig hebben. Zij wonen in de gemeente Ede en hebben zelf geen netwerk om in te schakelen of financiële middelen om hulp in te kopen.

Praktische klusjes, een groepsactiviteit of maatje worden. Eenmalig, af en toe of structureel kun jij je inzetten, net wat past voor jou. Je kan lid worden van onze Hulpvragen appgroep.  Hierin komen alle hulpvragen die je vrijblijvend kan oppakken, zodat je altijd kan checken of dit in jouw agenda past.

Via deze website kan je je aanmelden. Wij ontvangen jouw gegevens in onze mail en zullen vervolgens binnen twee weken contact met je opnemen. We plannen dan een kennismaking in om erachter te komen wie je bent, waar je talenten liggen en wat je wensen zijn. Vervolgens gaan we op zoek naar een klus, persoon of activiteit die daarbij past. Tijdens jouw inzet houden we contact. Gedurende een structurele inzet (bijvoorbeeld als je maatje bent) of na een eenmalige activiteit horen we graag hoe het met je is. Wat gaat er goed en wat kan beter? Mogelijk loop je ergens tegenaan of heb je een tof verhaal te delen? We horen het graag en staan voor je klaar.

Zeker, je doet iets goed voor een ander, dat geeft een goed gevoel omdat je van betekenis bent. Dit draagt bij aan jouw mentale en positieve gezondheid. Je vergroot je talenten en je netwerk. Je leerervaringen zijn waardevolle momenten die bepalend zijn voor jouw toekomst en dat van de samenleving. Er is een vergoeding beschikbaar voor eventuele onkosten die het vrijwilligerswerk met zich meeneemt. Daarnaast proberen we je te waarderen om je inzet. Je zult zo nu en dan een kaartje of presentje ontvangen.

De vrijwilligers die zich via Netwerk Dien je Stad inzetten voor u en andere medebewoners zijn tussen de 15 en 30 jaar oud. Deze jongvolwassenen hebben zich vanuit hun eigen motivatie, betrokkenheid en bereidheid aangemeld om van betekenis te zijn in Ede. De vrijwilligers zetten zich laagdrempelig en vanuit hun eigen interesses in voor een praktische klus. Over het algemeen zijn zij ongeveer 1 tot 3 uur beschikbaar voor één klus. Mede hierdoor kunnen onderstaande klussen doorgaans wel/niet opgepakt worden.

Deze klussen pakken onze vrijwilligers wél op:

  • Tuinklussen: onkruid verwijderen, tuin aanvegen, gevallen blad verwijderen (LET OP: tuinklussen kunnen worden aangemeld van maart tot en met oktober)
  • Binnenklus: lamp ophangen, meubelstuk verplaatsen, schuur opruimen
  • ICT-gerelateerde vragen: telefoon instellen, Ipad gebruik uitleggen, computervragen beantwoorden
  • Eenmalige vervoersvragen

Deze klussen pakken onze vrijwilligers niet op:

  • Verhuisklussen
  • Verfklussen
  • Laminaat verwijderen en/of leggen
  • Structurele vragen

Als je hulp nodig hebt vul je het aanmeldformulier op deze site in. We nemen dan binnen twee weken contact met je op. We vinden het belangrijk om even kennis te maken en verder te inventariseren wie je bent en wat je nodig hebt. Vervolgens kunnen we inschatten of en wanneer een vrijwilliger (15 – 30 jaar) je kan ondersteunen. Mocht je hulpvraag niet geheel passen bij ons project, dan kijken we graag even met je mee naar wat een andere passende plek voor je zou zijn.

Om hulp te ontvangen van vrijwilligers hoef je geen geld te betalen.

Welkom op het Ontmoetingsfeest 2024

Op maandagavond 9 december 2024 vindt Het Ontmoetingsfeest plaats. Een diner en avondvullend programma om bewoners in Ede aan elkaar te verbinden. Ben je erbij?

Info en aanmelden