Wat kunnen wij voor jouw school betekenen?

Samenwerken met jouw onderwijsinstelling

Het onderwijs is een uitgelezen kans om jonge mensen mee te geven hoe zij omzien naar elkaar vorm geven. Nu en in de toekomst. Netwerk Dien je Stad zoekt graag mee naar wat past binnen jouw onderwijs instelling.

Stages | Zo begeleiden of bieden we een stage op een plek in de samenleving waar leerlingen nieuwe ervaringen opdoen. Een spelletjes dag bij ouderen, klusjes op een zorg boerderij of een eigen activiteit organiseren voor een kwetsbare doelgroep.

Lessen | Mogelijk kunnen we vanuit Netwerk Dien je Stad een lesonderdeel verzorgen over de samenleving, kwetsbare doelgroepen, positieve gezondheid of een ander thema wat bijdraagt aan het leren omzien naar elkaar.

Maatschappelijke diensttijd

MDT Onderwijs

In 2020 is MDT Onderwijs gestart en sindsdien geïmplementeerd op verschillende onderwijsinstellingen (VO, MBO, HBO en WO) die inzien dat MDT heel goed gekoppeld kan worden aan verschillende onderwijsdoelen en onderdelen. MDT kan een concreet keuzevak vormen, als keuze-onderdeel binnen opleidingen. Of binnen het VO als invulling van burgerschapsvorming, loopbaanoriëntatie, het profielwerkstuk of van keuzemodules. MDT als invulling van onderwijstijd dus. Mag dat? Jazeker! Dat mag, en levert hele mooie dingen op, zoals gemotiveerde leerlingen en tijd voor ontwikkeling voor docenten.

Wij willen deelnemende onderwijsinstellingen helpen om Maatschappelijke Diensttijd blijvend aan te bieden binnen een groeiend netwerk van organisaties, in een vorm die past bij de omgeving en uitdagingen van de leerlingen en de school. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Laten we kennismaken